بررسی دلایل خرابی لاستیک دامپتراک
در صنایع سنگین لازم است تا از ماشین آلات سنگین به کار گرفته شود. مثلا در عملیات خاکی، استخراج معادن، ساخت و سازهای بزرگ و غیره لازم است از ماشین آلاتی استفاده شود که ظرفیت حمل بار را به مقدار زیادی را دارا باشند. دامپتراک ها کامیون های بسیار بزرگی می باشند که جهت استفاده خارج جاده ای طراحی شده اند. از این ماشین آلات به صورت مشخص در معدن کاری همانند ماشین آلات دارای لاستیک سومیتومو ژاپن به کار میرود. دامپتراک ها جهت حمل بارهایی مانند سنگ، ماسه، شن، و … به کار می روند. البته لازم به ذکر است که کاربرد دامپتراک ها نیز با یکدیگر متفاوت می باشد. در ادامه به بررسی دلایل خرابی لاستیک دامپتراک می پردازیم.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
دلایل خرابی لاستیک دامپتراک
دامپتراک ها به طور کلی به دو نوع کمپرسی و کمرشکن تقسیم می شوند. هر کدام از این انواع در توسعه و استخراج معادن نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند، اما محل فعالیت آنها با همدیگر متفاوت می باشد.
از دامپتراک های کمپرسی در معادن فوق سنگین و خشن مانند معادن سنگ آهن استفاده می شود. و از دامپتراک های کمر شکن در معادنی مانند معادن فسفات، و معادن سرب و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. از این دو نوع ذکر شده هیچ یک بر دیگری برتری ندارد، اما تنها تفاوت آنها که شامل معایب و مزایا است، محیط محل استفاده می باشد. و هم اینکه از لحاظ قیمت انواع لاستیک دامپتراک ها نیز شاهد این تفاوت میباشیم. از این رو نگهداری درست از این لاستیک ها بسیار مهم می باشد. برای نگهداری از لاستیک دامپتراک باید ابتدا دلایل خرابی لاستیک دامپتراک را پیدا کرد و از بروز آنها تا حد امکان جلوگیری کرد، تا لاستیک عمر طولانی تری داشته باشد.
برای نگهداری از لاستیک های سنگینی مانند لاستیک دامپتراک، لاستیک جرثقیل، لاستیک لودر، لاستیک دامپتراک و غیره باید برخی از قوانین وضع شده برای این تایر ها را اجرا نمود تا از بروز مشکل برای این لاستیک های پیشگیری کرد.
یکی از قوانینی که برای این لاستیک ها وضع شده است، قانون 20-10-10 می باشد. این قانون برای پیشگیری از داغ شدن بیش از حد تایرها به کار می رود. نامگذاری این قانون به این معناست که حداکثر در 10 درصد اوقات می توان دستگاه را با بیش از 10 درصد بار نامی به کار گرفت. هیچ وقت نیز نباید دستگاه را با بیش از 20 درصد بار نامی به کار گرفت.
همه چیز درباره خرابی لاستیک دامپتراک
خرابی لاستیک دامپتراک
دلایل بسیاری را میتوان از جمله دلایل خرابی لاستیک دامپتراک نام برد، عواملی مانند گرما، بار بیش از حد استاندارد، رانندگی نادرست، و بسیاری از عوامل دیگر که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
گرما
از جمله عواملی که می توان آنها را از دلایل ایجاد گرما به حساب آورد، سرعت ماشین، بار بیش از حد و همچنین مسافت طی شده می باشد، اما اینها تنها عوامل ایجاد گرما در لاستیک ها نمی باشند، بلکه عوامل دیگری نیز وجود دارد که به داغ شدن لاستیک ها منجر می شود. از جمله این عوامل:
فشار باد نادرست لاستیک ها
فشار باد کمتر از حد استاندارد از جمله دلایل خرابی لاستیک لیفتراک و لاستیک دامپتراک و لاستیک لیفتراک کره ایی … به شمار می رود. آز آنجایی که تایرها عموما در مسیرهای رفته شده توسط خودشان رانده می شوند، باد کمتر از حد استاندارد، سبب تغییر شکل بیش از حد مواد تشکیل دهنده تایر منجر می شود. و می توان گفت بیشتر مواقع داغ شدن تایر از کم باد بودن لاستیک و یا تحت تاثیر بار بیش از حد می باشد.
عمق آج تایر
تایر هایی که دارای آج های ضخیم و سنگین هستند، مانند آنچه که در لاستیک های نوع L5 به کار می رود، بیشتر در معرض داغ شدن می باشند.
مواد به کار رفته
موادی که در برابر بریدگی مقاوم هستند، به دلیل ضخامت و استحکام بیشتر، عموما بیشتر مستعد داغ شدن می باشند.
ترک خوردن لاستیک
ترک خوردن لاستیک نیز از جمله “دلایل خرابی لاستیک دامپتراک”و همچنین لاستیک بابکت چینی و لاستیک تینگا و دیگر لاستیک ها می باشد. از جمله عواملی که سبب ترک خوردن لاستیک می باشد قرار گرفتن زیاد در معرض نور آفتاب است. پارک کردن در کناره جدول نیز می تواند باعث ترک خوردن تایر شود.
فشار باد بیش از حد
فشار باد بیش از حد نیز از دلایل خرابی لاستیک دامپتراک به شمار می رود. باد بیش از حد سبب ترک خوردن لاستیک هایی چون لاستیک دلیوم اندونزی و دیگر لاستیک ها می شود ، افزایش آسیب پذیری و همچنین سبب از بین رفتن قابلیت جذب نیروهای وارده از زمین به لایه های میانی تایر می باشد.از این رو چک کردن باد لاستیک از اهمیت ویژه ایی برخوردار است.
طریقه نگهداری از لاستیک های سنگین
یکی از شاخص های مورد استفاده برای لاستیک ها شاخص TKPH می باشد. این معیار طبق برخی محاسبات مهندسی به دست می آید که عبارت است از کیلومتر-تن بر ساعت. و از آن جهت اطمینان از داغ نشدن تایر ها استفاده می شود. با یک نگاه کلی می توان متوجه شد که هر چه بار بیشتر باشد، برای ثابت نگه داشتن این شاخص باید در سرعت پایین تری اقدام به کاربری دستگاه کرد. در مقابل اگر لازم است که سرعت بیشتر باشد باید مقدار بار را کمتر کرد.
برای نگهداری از لاستیک دامپتراک باید نکات دیگری را نیز رعایت نمود. این نکات عبارتند از:
1. تنظیم باد لاستیک دامپتراک به صورت روزانه و حتی الامکان به صورت چند بار در روز، این نکته بسیار در نگهداری از لاستیک دامپتراک موثر است.
2. خنک کردن لاستیک دامپتراک با کمک سیستم های خنک کننده و یا آبپاشی
3. همانطور که گفته شد، توجه به دمای لاستیک و ظرفیت بار که همان شاخص TKPH است.
4. به کار گرفتن از آج لاستیک متناسب به جنس خاک معدن و همچنین میزان شیب مسیر حرکت، در نگهداری از لاستیک دامپتراک موثر است.
5. چک کردن هفتگی عمق آج تایر
6. یکی دیگر از دلایل خرابی لاستیک دامپتراک عدم استفاده از رینگ های استاندارد می باشد پس کاملا به جاست که از رینگ های استاندارد برای تایر استفاده کنیم
7. تنظیم کردن فرمان وسیله نقلیه به صورت دوره ای
8. تمیز کردن طوقه و رینگ قبل از نصب تایر
9. تعویض به موقع لاستیک دامپتراک
10. خرید لاستیک دامپتراک با برند معتبر
همه این نکات به شما در نگهداری از لاستیک کمک می کند. از آنجایی که لاستیک دامپتراک از لحاظ هزینه در رده دوم یا سوم قرار دارد از این رو لازم است که به این نکات دقت کافی شود. عمر مفید لاستیک ها را عموما بین 6 تا 10 سال اعلام کرده اند که شما با رعایت نکات نگهداری تایر می توانید به راحتی چند سال را به عمر مفید لاستیک اضافه کنید و از بروز هزینه مجدد جلوگیری کنید.
این مطلب رو به اشتراک بگذار...