مقاله

ارائه جدول تنظیم باد لاستیک لیفتراک

برای مطلع شدن از فشار باد مناسب تایر خوردو و یا وسیله محرکتان نیاز به استفاده از استانداردهای نصب شده بر روی چارچوب خودرو و یا دفترچه راهنمایی وسیله خود را دارید. این عدد برای خودروهای سواری، شاسی بلند، خودروهای آفرود، و طبیعت نوردی و خودروهای صنعتی و لیفتراکی، و ادوات راهسازی و معدنی و غیره و برای تمامی تایرهای مختلف مورد نیاز آن‌ها و شرایط مورد استفاده و جغرافیای محیط متغیر می‌باشد. و همچنین که جدول تنظیم باد لاستیک لیفتراک فقط متناسب با همان لاستیک می‌باشد.
هر لاستیکی جدا از ساختاری که دارد، ممکن است در وقت استفاده دچار عیوبی ناشی از پنچرشدن، آسیب دیدن ناشی از برخورد با اجسام مختلف جاده و خارج جاده‌ای، باد کردن نادرست، بارگیری بیش از حد، یا دیگر شرایط منتج از استفاده ناصحیح ناآگاهانه باشد.
لاستیک خودرو برای اینکه عملکرد مناسبی داشته باشد، به فشار باد مناسب نیاز دارد، تایر خودرو وزن چرخ، خودرو، بار و مسافران را بر دوش می‌کشد، و آن را روی شتابگیری ترمز کردن، پیچش و یا دور زدن اعمال می‌کند. خصوصا لاستیک ماشین‌هایی که وظایف بسیار مهمی دارند، مانند لاستیک جرثقیل که باید وزن بسیار زیادی را تحمل کند و نیاز به تعادل زیادی دارد و  یا لاستیک دامپتراک که مسیر ناهمواری را طی می‌کند، تنظیم بودن باد لاستیک‌ها بسیار مهم است. اما در این مقاله به بررسی جدول تنطیم باد لاستیک لیفتراک می‌پردازیم.

حداکثر فشار باد

از جمله مطالب مهمی که اغلب آن را فراموش می‌کنیم، میزان فشار باد مجاز لاستیک است. میزان حداکثر فشار باد مجاز برای هر لاستیک را می‌توانید بر روی دیواره کناری آن مشاهده کنید. حداکثر فشار مجاز برای برخی از لاستیک‌ها 32psi و برای برخی دیگر 44psi و برای بعضی دیگر از انواع لاستیک‌ها تا 50psi در نظر گرفته شده است. اطلاعات لاستیک خودرو خود را برسی کنید تا از میزان فشار مجاز واقعی آن مطلع شوید. تنظیم فشار باد تا چند پوند کمتر از حداکثر فشار مجاز، قابل قبول است اما نباید در این کاهش افراط کنیم. به عنوان مثال کاهش باد لاستیک لودر می‌تواند در حرکت آن اختلال ایجاد کند.

حداکثر فشار باد
بار مجاز

مطلب مهم دیگری که باید به آن توجه کنید، میزان باری است که میتوانیم روی لاستیک‌ها وارد کنیم؛ که به آن شاخص وزن لاستیک گفته می‌شود. در بسیاری از مواقع بدون توجه یه فشاری که بار اضافی درون خودرو به لاستیک‌ها وارد میکند، اقدام به حمل بار با خودرو می‌کنیم. عبور از مرز مجاز بار، امکان انهدام لاستیک را افزایش میدهد و حتی ممکن است عامل موثر در وقوع تصادفات شود.
دلیل دیگر که باید بسیار به جدول تنظیم باد لاستیک لیفتراک توجه کنید این است که: اگر فشار باد لاستیک کم باشد، در طول مسیر باعث افزایش دمای تایر و صدمات جدی یه لایه‌های داخلی تایر خواهد شد.
به طور مثال کم بودن میزان باد تایر به اندازه 6 واحد psi (حدود 20 درصد از فشار استاندارد) مقاومت سایشی لاستیک را تا حدود 25 درصد کاهش داده و مصرف سوخت را تا بیش از 5 درصد افزایش می‌دهد. همین مقدار کم تاثیراتی در فرمان‌پذیری و حفظ تعادل خودرو در سر پیچ‌ها خواهد داشت. باید توجه داشت که همان مقدار که کم بودن باد تایر در عملکرد خودرو و لاستیک تاثیر دارد به همان اندازه هم زیاد بوده باد تایر نیز تاثیر گذار است. در صورتی که فشار باد را 6PSI بیش از حد استاندارد در نظر بگیریم باز هم مقاومت سایشی لاستیک به طور نامنظمی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. این موضوع برای همه لاستیک‌ها صدق می‌کند و حتی لاستیک‌های با کیفیتی مانند لاستیک لیفتراک کره ای و یا لاستیک تینگا نیز در این وضعیت می‌توانند دچار مشکل شوند.

جدول تنظیم باد لاستیک لیفتراک

 

سرعت در ساعت میزان باد لاستیک تحمل بار برای هر حلقه ارتفاع لاستیک به میلیمتر عرض لاستیک به میلیمتر عرض رینگ به اینچ لایه سایز
25 120 1450 554 165 E4.00 PR 12 6.00-9
25 110 1650 592 181 F  5.00

F 5.50

PR 12 6.50-10
25 110 2120 674 195 S 5.00 PR 14 7.00-12
25 145 3000 710 220 7.0 PR 14 8.15-15

(29×15-8)

25 135 3555 840 240 7.5 PR 16 8.25-15

سازمان بهینه‌سازی سوخت کشور به منظور کاهش مصرف سوخت در اتومبیل دستورالعمل ویژه‌ای منتشر کرد. به گزارش روابط عمومی این سازمان در این دستورالعمل تنظیم به موقع باد لاستیک‌های لیفتراک و همچنین دیگر خودروها طبق “جدول تنظیم باد لاستیک لیفتراک” و همچنین هر خودرو طبق جدول تنظیم باد لاستیک مرتبط موجب صرف جویی در کل کشور می‌شود.

جدول تنظیم باد لاستیک لیفتراک
دستورالعمل تنظیم باد لاستیک

طبق این شیوه تنظیم باد لاستیک‌ها طبق استانداردی که سازنده هر نوع اتومبیل با توجه به وزن، سیستم فنر بندی و سایر خصوصیات دینامیکی اتومبیل اعلام می‌کند باید صورت بگیرد، به این صورت که لاستیک لیفتراک باید طبق جدول تنظیم باد لاستیک لیفتراک تنظیم شود، نه طبق عرفی که در ذهن مردم است. در این شیوه کم شدن فشار باد لاستیک‌ها تا 6 درصد، افزایش سوخت و… موجب 4 درصد کاهش در مصرف سوخت می‌شود.
همانطور که گفته شد تنظیم باد لاستیک خودرو می‌تواند در کاهش مصرف سوخت و سواری و همچنین سالم ماندن جلوبندی بسیار موثر باشد. از تنوع زیاد انواع مختلف پمپ تنظیم باد نترسید و فشار باد لاستیک را که یکی از مهمترین موارد در نگهداری از خودرو محسوب می‌شود، حتما چک کنید. کاملا آشکار است که چقدر درست بودن فشار باد لاستیک مهم است. خودرویی که باد لاستیک‌هایش تنظیم باشد نه تنها راحت ترو مطمئن‌تر میچرخد، می‌ایستد و سرعت می‌گیرد، بلکه مصرف سوختش هم بهینه است؛ به عنوان مثال لاستیک بابکت چینی می‌تواند در عملکرد ماشین نیز تاثیرگذار باشد و یا  و برای همین چک کردن باد لاستیک باید در صدر کارهایی قرار بگیرد که به صورت هفتگی انجام می‌دهید.

فراموش نکنید تنظیم باد لاستیک لیفتراک باید طبق “جدول تنظیم باد لاستیک لیفتراک” و هر خودرویی همچنین باید صورت بگیرد. برخی از رانندگان شاید با دیدن انواع و اقسام بسیار زیاد پمپ تنظیم باد گیج شوند، اما چک و تنظیم کردن باد لاستیک کار سختی نیست، به عنون مثال برای چک کرن باد لاستیک دلیوم اندونزی راحت‌ترین راه‌حل استفاده از سیستم‌های اتوماتیک است که روز به روز هم رایج‌تر می‌شوند. در این سیستم شما فقط کافیست فشار باد مورد نظرتان را وارد کنید و بعد شلنگ را وصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *