مقاله

آشنایی با فرایند تولید لاستیک لیفتراک

فرایند تولید لاستیک لیفتراک چگونه است؟ لیفتراک‌ها ماشین آلات کاربردی هستند که بدون بکارگیری آن‌ها در معادن و صنایع، روند پیشرفت و سرعت امور به شدت کاهش میابد. لاستیک‌ها لیفتراک از جمله بخش‌های مهم یک لیفتراک است. فرایند تولید لاستیک لیفتراک فرایند طولانی و پیچیده‌ای است. بدون استفاده از لیفتراک‌ها جابه جا نمودن بارهای سنگین غیر ممکن می‌شود. بسته به نوع صنعت و معدن که لیفتراک در آن استفاده می‌شود، در صنایع از لیفتراک‌های مختلف و در ابعاد و وزن‌های مختلف استفاده می‌شود. برای مثال در بنادر از لیفتراک‌هایی با ظرفیت بالا برای جابجایی کانتینرها استفاده می‌شود. در انبارهای کوچک از لیفتراک‌هایی با ظرفیت کم برای منتقل کردن و بارگیری زیاد در طول روز استفاده می‌شود. همه این بهره‌گیری از لیفتراک روند انجام کارها را سریع‌تر و راحت‌تر کرده‌اند.

 

انواع لاستیک لیفتراک

لاستیک لیفتراک با لاستیک دیگر خودروها متفاوت است. چراکه لاستیک لیفتراک دارای ابعاد و اندازه‌های گوناگونی است. از اندازه‌‌های بسیار کوچک تا سایز بسیار بزرگ موجود است. “فرایند تولید لاستیک لیفتراک” باید به گونه‌ای باشد که وزن بسیار زیادی را بتوند تحمل کند. از این رو لاستیک لیفتراک در ساختارهای گوناگون تولید می‌شود. لاستیگ لیفتراک دارای دو نوع است، لاستیک بادی لیفتراک و لاستیک توپر لیفتراک می‌باشد که دارای فرایند بسیار پیچیده ایست.
لاستیک توپر محفظه بادی درون لاستیک را ندارد و تمام قسمت‌های داخل لاستیک از مواد مشابه جنس خود لاستیک پر شده است. همچنین لاستیک توپر در انواع متفاوت و در مقاومت‌های بسیار بالایی ساخته می‌شود. اما از لاستیک توپر نمی‌شود در همه شرایط و محیط‌ها استفاده کرد. همانطور که لاستیک لیفتراک بادی نیز برای محیط‌های خاصی طراحی شده. لازمه استفاده از هر یک از این دو تکنولوژی، تخصص و دانش در زمینه لاستیک لیفتراک می‌باشد.

انواع لاستیک لیفتراک

ساختار لاستیک لیفتراک

به طور کلی لاستیک دارای دو ساختار لاستیک نخی یا لاستیک بایاس و لاستیک رادیال یا لاستیک سیمی می‌باشد. این دو ساختار را به دو صورت تیوبلس یا تسوب تایپ یعنی به همراه تیوپ و نوار استفاده کرد. مدت زیادی است که از لاستیک‌ها به همراه تیوپ برای سواری‌ها و کامیون‌ها و اتوبوس‌ها استفاده نمی‌شود. اما برای انواع لیفتراک، هنوز هم از تویوپ درون لاستیک استفاده می‌شود. لیفتراک‌ها به دلیل اینکه در میسرهای کوتاه و سرعت کم اما با وزن بسیار بالا حرکت می‌کنند نیازمند این هستند که از تیوپ درون لاستیک به منظور افزایش ظرفیت تحمل بارشان استفاده کنند.
لاستیک‌های با کیفیت لیفتراک می‌توانند هر بار پانزده درصد بار بیشتری را حمل کنند. کارخانجاتی که در فرایند تولید لاستیک لیفتراک تمرکز بیشتری می‌گذارند ممکن است که کمی از لحاظ قیمت گرانتر باشند اما نسبت به نمونه های ارزانتر ، کیفیت و استحکام بهتری را دارا می‌باشند و ایمنی و عمر بیشتری نیز دارند. به عنوان مثال لاستیک لیفتراک کره ای یکی از با کیفیت‌ترین و شناخته شده‌ترین‌ها برای لاستیک لیفتراک است. استفاده از لاستیک‌های با کیفیت سبب بالا رفتن راندمان کار و بهره‌وری بیشتری می‌شود.

از دیگر لاستیک‌های بسیار باکیفیتی که برای انواع ماشین آلات و در سایزهای مختلف تولید می‌شود، می‌توان لاستیک دلیوم اندونزی را نام برد که به دلیل کیفیت بالا در دنیا شناخته شده است. شاید لاستیک‌های لیفتراک ارزان، قیمت کمتری داشته باشد اما به دلیل استفاده از مواد بی‌کیفیت در فرایند تولید لاستیک لیفتراک، عمر بسیار کمتر و استهلاک بالا دارد و خیلی زودتر باید تعویض بشود. این موضوع برای بسیاری از لاستیک‌های ماشین آلات دیگر مانند لاستیک جرثقیل نیز صدق می‌کند که علاوه بر کاهش کارایی ماشین، باعث بالا رفتن هزینه‌ها و خرید دوباره‌ی لاستیک می‌شود.

مزیت‌های لاستیک توپر لیفتراک

تایرهای توپر پنچر نمی‌شوند، این یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های لاستیک‌های توپر هستند. بیشتر صنایع و کارخانجات به دلیل اینکه تایر توپر در حین برخورد با اجسام سطح زمین و همچنین در حین بار آسیب کمتری می‌بینند از تایر توپر لیفتراک استفاده می‌کنند. علاوه بر این موضوع قیمت لاستیک توپر لیفتراک نیز از قیمت تایر بادی لیفتراک بالاتر است. این موضوع برای لاستیک‌های دیگر ماشین آلات سنگین مانند لاستیک دامپتراک نیز صدق می‌کند زیرا این ماشین‌های عظیم الجثه باید وزن بسیار زیادی را تحمل کنند. اما از معایب لاستیک توپر لیفتراک می‌توان به وزن بالای این لاستیک‌ها و همچنین قیمت بالای آنها نسبت به تایرهای بادی اشاره کرد.

مزیت‌های لاستیک توپر لیفتراک

وظایف و نقش لاستیک لیفتراک

نیرو با کمک سیستم موتور لیفتراک تولید می‌شود و به کمک سیستم تعلیق که نقش ارتباطی را دارد به سیستم انتقال قدرت میرسد. این نیرو که در موتور تولید می‌شود و با کمک دیفرانسیل به چرخ‌ها منتقل شده به تنهایی قادر نیست در برابر اصحطکاکی که وزن لیفتراک و بار آن ایجاد میکند، مقابله کند. از این رو لازم است تا وزن و اصحطکاک لیفتراک با زمین کم شود و این کار به کمک لاستیک‌های لیفتراک تسهیل می‌شود.
لایستیک لیفتراک از جمله قطعات لاستیکی می‌باشد که بر روی چرخ وسیله نقلیه سوار می‌شوند، به گونه‌ای که با سطح زمین همواره در تماس است و با کم کردن از شدت ضربات ناشی از زمین و تحمل بار و ارد شده از بدنه و موتور و سایر اجزای لیفتراک، جابجایی وسیله نقلیه را و همچنین حرکت چرخ‌ها را بسیار آسان میکند. این مکانیسم در لاستیک ماشین آلات دیگری مانند لاستیک لودر نیز دیده می‌شود.
در فرایند تولید لاستیک اکثر لاستیک‌ها با هوا پر میشود و از لاستیک یا پلاستیک‌های مصنوعی، که مشابه لاستیک عمل میکنند ساخته می‌شوند. همانطور که گفته شد لاستیک بخشی از بدنه یک لیفتراک یا وسیله نقلیه است که به صورت حلقه، دور چرخ لیفتراک قرار گرفته است.
تایرها برای محافظت از چرخ و همچنین عملکرد بهتر لیفتراک در زمانی که چرخ با زمین تماس دارد ایجاد شده‌اند. همچنین به عنوان آخرین عضو از سیستم انتقال قدرت می‌باشد که در کنترل لیفتراک نقش مهمی دارد. پس بسیار مهم است که در انتخاب لاستیک با کیفیت و نگهداری آن کاملا دقت لازمه را داشته باشید.
لاستیک باید به مقدار کافی پهن باشد تا نیروی وارد شده از طرف وزن شاسی را تحمل کند و همچنین نرم و انعطاف پذیر باشد تا ضربات اولیه جاده را جذب کند و این بسته به فرایند تولید لاستیک لیفتراک دارد. همچنین از دیگر مسائل قابل توجه، وزن رینگ و تایر می‌باشد. از آن جایی که این وزن، شامل سیستم فنربندی لیفتراک نمی‌شود، در وقت روبرو شدن با دست اندازها و… فشار بیشتری به فنربندی لیفتراک وارد می‌شود. پس هرچه رینگ و تایر وزن کمتری داشته باشد، سواری بهتر و ایمنی بیشتری خواهیم داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *